Поздравления за бързата реакция на компетентните органи, тъй като подобни действия,

...
Поздравления за бързата реакция на компетентните органи, тъй като подобни действия,
Коментари Харесай

Експерт: Трябва да се обръща повече внимание на киберсигурността и в образователната система

Поздравления за бързата реакция на способените органи, тъй като сходни дейности, въпреки да не ги виждаме за първи път, всяват извънредно доста терзание и в просветителната система, и в родителите, и в цялото общество. Това съобщи в ефира на NOVA Кирил Григоров, зам.-председател на Асоциацията по киберсигурност. Коментарът му e във връзка акцията на Министерство на вътрешните работи в цялата страна поради сигнали за бомбени закани в учебните заведения.

По думите му положителната вест е, че не са открити взривни субстанции. 

" Но това в действителност е един сигнал, че би трябвало да се обръща повече внимание на киберсигурността и в просветителната система, и изобщо в системата за национална сигурност ", споделя специалистът.

" Разбира се, че не всеки път разкриването на бомбени закани е допустимо. Чисто поради техническото поръчителство на сходен вид произшествия, доста постоянно е извънредно мъчно да се доближи до физическия причинител на сходно закононарушение. Разкриването на настоящия случай в действителност демонстрира, че нещата вървят в вярната посока ", уточни Григоров.

По думите му нормално задачата на сходен вид офанзиви е всяване на боязън в популацията, което може да бъде употребявано за разнообразни цели.

Григоров уточни още, че измамите по телефона и онлайн продължават да са чести и да засягат доста хора в международен мащаб. 

" Това, за което жителите би трябвало да бъдат бдителни, е за метода на разпространяване на информацията и за това, че в случай че една информация ви се коства странна, методът на произнасяне ви се коства чудноват, в това число на позвъняванията, просто подминете позвъняването, не споделяйте персонална информация и извънредно доста внимавайте за това какво казвате за себе си в позвънявания, които идват от непознати ", разясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР